Bouwbegeleiding

Iedereen heeft wel eens te maken (gehad) met een vorm van verbouwing. Vaak zijn de ervaringen heel divers. De bouwsector heeft niet altijd een even goede naam als het gaat om het leveren van de juiste kwaliteit tegen de juiste prijs. Met bijna 30 jaar ervaring in de bouwsector begrijpen wij dan ook dat het niet gemakkelijk is om zelf een bouwproject van A t/m Z te regelen. Om misstappen te voorkomen is ervaring met bouwtekeningen, kennis van alle bouwregels en wetgeving, vergunningsverplichtingen, bouwmaterialen, duurzaamheid en het vergelijken van bouwbegrotingen een must. Omdat dit voor de meeste geen dagelijkse kost is stellen wij onze expertise beschikbaar om uw project soepel te laten verlopen.

Uw ondersteuning gedurende het gehele traject

Heeft u plannen voor een verbouwing? Schuurman Bouwadvies maakt voor u de technische en financiële mogelijkheden inzichtelijk. Wij werken uw ideeën uit tot een concreet en haalbaar plan waarmee wij gericht offertes kunnen aanvragen. Aannemers worden op basis van precies dezelfde uitgangspunten met elkaar vergeleken.
Voor sommige verbouwingsprojecten is een bouwvergunning noodzakelijk. De gemeente stelt o.a. eisen aan constructieve zaken en toetst de plannen aan (brand)veiligheidseisen. Schuurman Bouwadvies zal voor u de aanvraag van de vergunning uit handen nemen zodat dit deel van het proces goed kan worden afgerond.
Wanneer de verbouwing wordt uitgevoerd begeleiden wij de werkzaamheden om erop toe te zien dat uw project volgens de vastgestelde kwaliteit voor de afgesproken prijs en conform de overeengekomen planning wordt geleverd.

Als onafhankelijk adviseur ondersteunen wij particulieren en bedrijven bij de volgende fases in het bouwproces:

Het uitwerken van uw ideeën en het maken van de bouwtekeningen (zal door een partner van ons worden uitgevoerd) en de bouwplanning.
De aanvraag van een bouwvergunning.
Het selecteren van aannemers.
Het vergelijken van offertes.
De begeleiding van het project en kwaliteitscontrole op de werkzaamheden.

Het maakt dus niet uit of uw project nog in de kinderschoenen staat of dat de werkzaamheden al gestart zijn. Vanaf het moment dat wij naast u plaatsnemen wordt uw project in goede banen geleid.

Wat kost dit?

Uit ervaring weten wij dat een voorspoedig verloop van het bouwproces juist een hoop geld  en tijd bespaard. U krijgt vooraf een offerte van de onderdelen waar u ondersteuning bij zoekt.. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent wat betreft de bouwbegeleiding. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.